κρυφό πολιτικό χρήμα,την περίοδο 1990-1994.
Απο την Ελευθεροτυπία
""Τώρα τα πράγματα λαμβάνουν άλλη τροπή, η οποία επιβάλλει το άνοιγμα των λογαριασμών της Mayo, προκειμένου να διακριβωθεί αν υπάρχει ροή χρήματος προελεύσεως Siemens.Οι διαχειριστές των μαύρων ταμείων της Siemens δεν έχουν τυχαία φακελωμένο το ραβασάκι εξ Αθηνών με τον λογαριασμό της Mayo.
Οπως δεν έχουν τυχαία αρχειοθετημένο και το έτερο χαρτί με τον λογαριασμό της Canadian Imperial Bank of Commerce στη Γενεύη, στον οποίον έστελναν από το 1998 υπουργικά εμβάσματα για τον Α. Rocos""
Πικάντικο
το http://pressmme.blogspot.com ανέβασε χτες το ακόλουθο ποστ
Διαβάστε μια ιστορία η οποία είναι πραγματική και διαδραματίστηκε πριν από 10 ημέρες. Η πρώην διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Αλίμου κα Μούσιου πριν λίγες ημέρες παντρεύτηκε σε εκκλησία της Βούλας. Ο σύζυγός της κ. Χέλμης είναι ο εργολάβος ο οποίος έπαιρνε τις δουλειές σε ποσοστό 80% την τελευταία δεκαετία από τον Δήμο. Όπως είναι φυσικό όταν έγινε ο γάμος, ο Δήμαρχος Αλίμου Θ. Ορφανός την έβγαλε από διευθύντρια των τεχνικών υπηρεσιών και την τοποθέτησε διευθύντρια στην υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Προσέξτε όμως, το παρακάτω.
Καθ'όλο το διάστημα που διατηρούσε ερωτική σχέση με τον σύζυγό της, ο ίδιος έπαιρνει δουλειές από τον Δήμο Αλίμου, τις οποίες επόπτευε η πρώην ερωμένη του!
Με αυτόν τον προβληματισμό καταφεύγουν στο Συμβούλιο της Επικρατείας, δυο εργολάβοι για να ακυρώσουν εντάλματα πληρωμής του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχουν εκδοθεί για να πληρωθεί ο σύζυγος εργολάβος για έργα που είχε πάρει όταν διατηρούσε ερωτικό δεσμό με την σημερινή του σύζυγο.
Απίστευτο; Και όμως ελληνικό...
Ολοζώντανη η Εκκλησία του Δήμου στην μπλογκόσφαιρα
>> Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2008
Και είναι πράγματι αυτό σημαντικό, γιατί όποιος διαγνώσει αυτές τις υπόγειες διεργασίες, όποιος έχει πλήρη επίγνωση του τι γίνεται στο βάθος, αυτός βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην ανάλυση και μετέπειτα στη διατύπωση των πολιτικών εκείνων προτάσεων που θα «καβαλήσουν» το κύμα των βαθύτερων επιθυμιών των πολιτών.Προνομιακός χώρος εκδήλωσης αυτών των υπόγειων ρευμάτων είναι, ασφαλώς, το Διαδίκτυο. Το γιατί είναι σαφές σε όποιον «σερφάρει» στα πολιτικά και κοινωνικά sites και blogs που συναπαρτίζουν την ελληνική εκδοχή του νέου τρόπου επικοινωνίας στο πλανητικό χωριό.
Με γλώσσα απαλλαγμένη από τις αναστολές του καθωσπρεπισμού και οικειότητα που σου δίνει το σαλόνι του σπιτιού σου, ο Ελληνας πολίτης εκφράζει στο Διαδίκτυο αυτά που θα ήθελε αλλά δεν μπορεί να πει στη δημόσια ζωή του.
Η ανωνυμία βοηθάει στο να εκφράσει κανείς ακόμα πιο ελεύθερα αυτά που πραγματικά σκέφτεται. Η δημόσιος υπάλληλος θα σου πει τι γίνεται μέσα στο τάδε υπουργείο με διαύγεια και γλώσσα που τσακίζει κόκαλα. Τα θέματα διαφθοράς, καθώς και οι πραγματικές απόψεις για πρόσωπα και καταστάσεις περιγράφονται και αναλύονται με ωμότητα που συχνά σοκάρει. Εκεί θα δεις ανάγλυφα να περιγράφεται με σαφήνεια και λεπτομέρειες ο ρόλος του τάδε ΜΜΕ στη δείνα υπόθεση ή και να δίνονται πληροφορίες που δεν θα βρεις αλλού, ακόμα και για το ποιος πολιτικός πίνει καφέ με ποιον δημοσιογράφο και τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την πολιτική συγκυρία.
Ο πειρασμός να ελεγχθούν όλα αυτά είναι μεγάλος. Ποιος μπορεί να ελέγξει πραγματικά γιατί ένα site επιτίθεται στοχευμένα και με εσωτερική πληροφόρηση στον τάδε πολιτικό;Και όμως, αυτή η στοχευμένη επίθεση μπορεί να διαδοθεί από στόμα σε στόμα και να παγιωθεί σαν άποψη και αυτό μπορεί να έχει συνέπειες για το συγκεκριμένο πολιτικό ή την πολιτική που αυτός εκφράζει. Ακόμα και έτσι, όμως, το Διαδίκτυο παραμένει ο κατεξοχήν τόπος σημερινής ελεύθερης έκφρασης.
Η παλιά Εκκλησία του Δήμου είναι ολοζώντανη και ακμαία και είναι εδώ… Ποιος πολιτικός θα μπορούσε να αγνοήσει ή να περιφρονήσει την Εκκλησία του Δήμου; Αυτοί οι πολιτικοί ή αυτοί οι κομματικοί σχηματισμοί που θα αγνοήσουν τα υπόγεια ρεύματα που εκφράζονται στο Διαδίκτυο και που διαμορφώνουν σήμερα τις αυριανές πλειοψηφίες, αυτοί οι πολιτικοί θα είναι οι χαμένοι του αύριο.Και λέγοντας αύριο δεν εννοούμε την άλλη δεκαετία. Εννοούμε, ασφαλώς, ήδη τις επόμενες εκλογές…
http://jimmy278.blogspot.com/
Οι Ευρωατλαντικές σχέσεις μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ
>> Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2008
Τι θα κάνει ο Ομπαμα; Τι έκανε ο Μπους; Πως συμπεριφερόταν μέχρι τώρα η ΕΕ; Τι πρέπει να κάνει στο μέλλον; Η Ρωσία είναι απειλή ή μελλοντικός συνεργάτης; Ποιος είναι ο αληθινός εχθρός; Μπορούν Ε.Ε. ΗΠΑ και Ρωσία να συμπορευτουν ; Ναι ή όχι στην παγκοσμιοποίηση; Ναι ή όχι στα εθνικά κράτη;
κρατικές επεμβάσεις στην οικονομία ή κρατισμός;
ενδιαφέρουσες ερωτήσεις και ενδιαφέρουσες απαντήσεις
Απο το Ιδρυμα Καραμανλή, στη Θεσσαλονίκη
ομιλία Αντώνη Σαμαρά
Υπάρχουν τέσσερις συνιστώσες των Ευρω-ατλαντικών σχέσεων όπως διαμορφώνονται μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ:
-- Πρώτον, η δυναμική που υπήρχε ήδη στις σχέσεις Ευρώπης-ΗΠΑ τα τελευταία οκτώ χρόνια, επί Προεδρίας Μπους.
-- Δεύτερον, η δυναμική της ίδιας της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Διότι όταν μιλάμε για τις ΗΠΑ γνωρίζουμε γιατί μιλάμε. Αλλά όταν αναφερόμαστε στην Ευρώπη και τις προοπτικές ολοκλήρωσής της, η κατάσταση είναι πολύ πιο ρευστή. Συχνά, μάλιστα, τείνουμε να εκλαμβάνουμε τις επιθυμίες μας – ή τους φόβους μας – ως πραγματικότητες. Με αποτέλεσμα η ανάλυσή μας να είναι συχνά ασύμμετρη: να στηρίζεται σε βεβαιότητες για τη μία πλευρά της εξίσωσης (την αμερικανική) και σε ευσεβείς πόθους για την άλλη (την ευρωπαϊκή).
-- Τρίτον, η συγκυρία της διεθνούς κρίσης. Γιατί ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ καλείται να κυβερνήσει σε μια Αμερική που αλλάζει, μέσα σε έναν κόσμο που αλλάζει κι απέναντι σε μια Ευρώπη που, επίσης αλλάζει. Κι όλες αυτές οι αλλαγές είναι ακόμα στον αέρα. Δεν ξέρουμε ακριβώς προς τα πού…
-- Τέταρτον, τα μεγάλα ζητούμενα της ευρω-ατλαντικής ατζέντας στα αμέσως προσεχή χρόνια. Ώστε να αντιληφθούμε τις ανάγκες και τις φιλοδοξίες των Ευρωπαίων, τις δυνατότητες και τους φόβους των Αμερικανών, τους περισπασμούς καθενός σε άλλα σημεία του κόσμου, και τις πιθανότητες να συμπέσουν οι προτεραιότητές τους σε κάποια κοινή στρατηγική.
Το ιδεολόγημα της «Παγκοσμιοποίησης»
Ας αρχίσουμε λοιπόν με το πρώτο ερώτημα: Πως διακυμάνθηκαν οι Ευρω-ατλαντικές σχέσεις τα προηγούμενα χρόνια. Γιατί είναι σήμερα σημείο καμπής η εκλογή Ομπάμα;
Μετά την κατάρρευση του διπολισμού και της Σοβιετικής Ένωσης, η Δύση έμοιαζε να έχει νικήσει – συνολικά και οριστικά - την Ανατολή. Οπότε η έμφαση της Αμερικανικής Πολιτικής, στα χρόνια του Κλίντον, επανήλθε στην Ευρώπη: Καλλιεργήθηκε η πεποίθηση ότι η Ατλαντική Κοινότητα - ΗΠΑ-Καναδάς από τη μία πλευρά, και μια Ενωμένη Ευρώπη από την άλλη - θα μπορούσαν να κυριαρχήσουν στον κόσμο από κοινού.
Ήταν τότε που κυριάρχησε η έννοια της «παγκοσμιοποίησης» στο διεθνές πολιτικό λεξιλόγιο:
* Όπου παγκοσμιοποίηση σήμαινε, πλέον, την κυριαρχία των ΗΠΑ μέσα στην Ατλαντική κοινότητα, και την κυριαρχία της Ατλαντικής κοινότητας διεθνώς. Με μια Ευρώπη που έπρεπε να ξεπεράσει οριστικά τους εθνικούς διαχωρισμούς της, για να αποτελέσει οργανικό μέρος αυτής της Ατλαντικής κοινότητας.
* Όπου παγκοσμιοποίηση σήμαινε, επίσης, την κυριαρχία ενός οικονομικού μοντέλου ελεύθερης διακίνησης εμπορευμάτων, κεφαλαίων, πρώτων υλών και ανθρώπων, χωρίς περιορισμούς από εθνικά σύνορα και χωρίς ρυθμιστικές παρεμβάσεις από εθνικά κράτη – μικρά ή μεγάλα.
* Όπου παγκοσμιοποίηση σήμαινε, ακόμα, την κατάλυση των εθνικών κρατών, με μεταφορά των εξουσιών τους είτε «προς τα πάνω», σε υπερεθνικά όργανα αμφισβητούμενης αντιπροσωπευτικότητας και νομιμοποίησης, είτε «προς τα κάτω» σε περιφέρειες, που θα λειτουργούσαν περισσότερο ως τοπικές νομαρχίες και λιγότερο ως κυρίαρχες πολιτειακές οντότητες.
* Όπου παγκοσμιοποίηση σήμαινε, τέλος, την υποκατάσταση της Πολιτικής από την Οικονομία, την υποκατάσταση των εθνικών κρατών από υπερεθνικά όργανα.
Ατλαντικό ρήγμα και Ευρωπαϊκό σχίσμα
Με τη διεθνή οικονομική επιβράδυνση που άρχισε το 2000 και τη χρηματιστηριακή κατάρρευση των εταιριών υψηλής τεχνολογίας – των περιβόητων dot-com - σε όλο τον κόσμο, το ιδεολόγημα αυτό άρχισε να ξεθωριάζει.
Έτσι, μετά το 2000, το ενδιαφέρον των ΗΠΑ μετατέθηκε ξανά μακριά από την Ευρώπη, στην Ασία, όπου η Κίνα είχε αρχίσει ήδη να γίνεται υπολογίσιμος ανταγωνιστής για το μέλλον και η Ρωσία είχε αρχίσει να διεκδικεί ξανά την επιστροφή στο προσκήνιο σε στάτους υπερδύναμης.
Ύστερα ήλθε το τρομοκρατικό χτύπημα της 11ης Σεπτεμβρίου 2001. Ή προτεραιότητα της διεθνούς πολιτικής της Αμερικής εντοπίστηκε αμέσως στην πάταξη της διεθνούς ισλαμικής τρομοκρατίας. Η έμφαση της αμερικανικής πολιτικής μετατοπίστηκε στην Κεντρική Ασία και στη Μέση Ανατολή. Και η στροφή στον Πόλεμο κατά της τρομοκρατίας υποστηρίχθηκε, τότε, απ’ όλες τις πτέρυγες του Αμερικανικού Κογκρέσσου.
Η Ευρώπη υποχώρησε κι άλλο σε σημασία και σπουδαιότητα για τις αμερικανικές στρατηγικές προτεραιότητες.
Οι Ευρωπαίοι συμμετείχαν στρατιωτικά στο Αφγανιστάν σε δευτερεύοντα ρόλο. Ενώ στο Ιράκ αρνήθηκαν να συμμετάσχουν – πλην Αγγλίας βεβαίως κι ορισμένων ακόμα ευρωπαϊκών χωρών, εκτός του ιστορικού πυρήνα της Ένωσης.
Ιδιαίτερα η εκστρατεία στο Ιράκ προκάλεσε ένα ρήγμα ανάμεσα στις δύο πλευρές του Ατλαντικού κι ένα σχίσμα μέσα στην ίδια την Ευρώπη:
Οι Ευρωπαίοι ένιωσαν το 2003 αρκετά ισχυροί πλέον, για να ανταγωνιστούν την πρωτοκαθεδρία της Αμερικής στον Ατλαντικό κόσμο, αλλά όχι αρκετά ισχυροί για να ξεπεράσουν το σύνδρομο της soft power, της «ήπιας δύναμης».
-- Ήπια δύναμη είναι εκείνη που πείθει δεν εξαναγκάζει. Εκείνη που απομονώνει και στιγματίζει τους αντιπάλους της, δεν τους καταστέλλει ούτε τους συντρίβει. Εκείνη που τους οδηγεί με ήπιες μεθόδους να παραιτηθούν από τους σκοπούς τους, δεν τους εξουδετερώνει με τη βία. Εκείνη που κλείνει φαύλους κύκλους βίας, δεν τους ξεκινά.
Οι Ευρωπαίοι αντιπαρέθεσαν τότε την πολιτική της «ήπιας δύναμης» που τους ταίριαζε περισσότερο, στο παραδοσιακό μοντέλο της ισχύος που προέβαλε τότε η Αμερική.
Μόνο που ηθική υπεροχή χωρίς υλική δύναμη αποδεικνύεται το ίδιο ατελέσφορη και προβληματική. όπως και η υλική δύναμη χωρίς ηθική υπεροχή.
Το ατλαντικό ρήγμα έβλαψε μακροχρόνια τις ίδιες τις ΗΠΑ. Αλλά προκάλεσε κι ένα σχίσμα μέσα στην Ευρώπη.
Γάλλοι και Γερμανοί προσπάθησαν να ελέγξουν τη συμπεριφορά του «παγκόσμιου χωροφύλακα» της Αμερικής. Μαζί τους συμπαρατάχθηκαν και μικρότερες χώρες του παραδοσιακού δυτικοευρωπαϊκού χώρου.
Απέναντί τους στάθηκαν οι Βρετανοί που συμπαρατάχθηκαν αμέσως με τους Αμερικανούς, οι τότε Κεντροδεξιές κυβερνήσεις Ιταλίας και Ισπανίας (που έχασαν την εξουσία αργότερα) και όλες σχεδόν οι χώρες της ανατολικής Ευρώπης, που βρίσκονταν ήδη στην τελική φάση πλήρους ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Ειδικά αυτές οι τελευταίες νιώθουν ακόμα αρκετά ανασφαλείς έναντι της γειτονικής τους Ρωσίας, ώστε να τείνουν, σχεδόν ανακλαστικά, να ταυτίζονται με την πολιτική της Αμερικής. Η Αμερική γι’ αυτές είναι αρκετά μακριά για να μπορούσε να απειλήσει τις ίδιες και αρκετά ισχυρή, ώστε να μπορέσει να τις θωρακίσει έναντι του κινδύνου που βρίσκεται δίπλα τους.
Στην περίπτωση του Ιράκ, αποδείχθηκε ότι τα ευρωπαϊκά κράτη συμπεριφέρονται στα μεγάλα και κρίσιμα ζητήματα βάσει των εθνικών προτεραιοτήτων τους – που είναι διαφορετικές – όχι με βάση το «ενιαίο συμφέρον της Ευρώπης», που παραμένει απροσδιόριστο.
Το ίδιο εσωτερικό ευρωπαϊκό σχίσμα επανεμφανίστηκε στα επόμενα χρόνια - αν και σε πιο ήπιους τόνους:
-- με την υπόθεση της «αντιπυραυλικής ασπίδας» των ΗΠΑ, που οι Ανατολικοευρωπαίοι την αποδέχθηκαν πρόθυμα, ενώ οι δυτικοί εξέφρασαν διακριτικές επιφυλάξεις,
-- με την αναγνώριση του Κοσσόβου, που άλλοι Ευρωπαίοι την αποδέχθηκαν αμέσως, άλλοι εξέφρασαν ρητές διαφωνίες,
-- με την ένταξη της Ουκρανίας και της Γεωργίας στο ΝΑΤΟ, που δίχασε τους Ευρωπαίους και δεν πέρασε, παρά την επιμονή της Ουάσιγκτων,
-- και με την κρίση της Γεωργίας, μόλις τον περασμένο Αύγουστο, όπου διχάστηκε ξανά το Ευρωπαϊκό ΝΑΤΟ.
Σε κάθε διεθνή κρίση – μείζονα ή ελάσσονα – οι Ευρωπαίοι πολιτεύονται με βάση της εθνικές προτεραιότητές τους ο καθένας και τα ιδιαίτερα εθνικά τους συμφέροντα. Η πολιτική ενότητά τους εμφανίζεται πολύ απομακρυσμένη.
Αμερικανικές αντιφάσεις και αδιέξοδα
Στο μεταξύ όμως, η αμερικανική εισβολή στο Ιράκ οδηγήθηκε σε πραγματικό εφιάλτη για τις ΗΠΑ. Οι αμερικανικές δυνάμεις κατάφεραν σχετικά εύκολα να καταλάβουν τη χώρα, αλλά δεν κατάφεραν να την ελέγξουν ή να τη σταθεροποιήσουν.
Η κυβέρνηση Μπους έκανε το σφάλμα να ανοίξει ταυτόχρονα το μέτωπο με το Πολεμικό Ισλάμ και το μέτωπο με τη Ρωσία. Να εξουδετερώσει δηλαδή το πολεμικό Ισλάμ στην Ασία και ταυτόχρονα να ανακόψει την προσπάθεια της Ρωσίας να επανέλθει σε στάτους διεθνούς υπερδύναμης.
Η Ρωσία όμως ήταν φυσικός σύμμαχος κι απαραίτητος εταίρος της Αμερικής στον πόλεμο κατά της ισλαμικής τρομοκρατίας. Και η Ουάσιγκτων χρειαζόταν τη Ρωσία στο μέλλον για τον έλεγχο των ηγετικών φιλοδοξιών της Κίνας. Αντί να συγκλίνει στρατηγικά με τη Μόσχα, η Ουάσιγκτων άνοιξε νέο μέτωπο σε βάρος της.
Η αδυναμία των ΗΠΑ να σταθεροποιήσουν το Ιράκ επέτειναν την ανασφάλεια στη διεθνή αγορά πετρελαίου. Αυτό οδήγησε σε συνεχή και κλιμακούμενη κερδοσκοπία, που ανέβασε τις τιμές ενεργείας διεθνώς. Η άνοδος των τιμών ενεργείας βοήθησε πρωτίστως τη Ρωσία να αυξήσει τα έσοδά της από εξαγωγές ενεργειακών πόρων – φυσικού αερίου και πετρελαίου – και να εκμηδενίσει το δημόσιο χρέος της σε ελάχιστο χρόνο (κόστος εξόρυξης στη Ρωσία 20 δολάρια το βαρέλι).
Τελικώς - και περιέργως - η μόνη χώρα που αληθινά ωφελήθηκε από την αμερικανική επέμβαση στο Ιράκ και τις επιπτώσεις της ήταν η ίδια η… Ρωσία, που αναδείχθηκε σε δεύτερη πετρελαιοπαραγωγό χώρα στον κόσμο.
Έτσι, αντί να συνεργαστούν με τη Ρωσία στην αντιμετώπιση του Πολεμικού Ισλάμ οι ΗΠΑ άνοιξαν μέτωπο εναντίον της. Και την ίδια ώρα που άνοιγαν μέτωπο εναντίον της, την ενίσχυαν, άθελά τους, βέβαια...
Οι στρατηγικές αντιφάσεις των ΗΠΑ οδήγησαν την ίδια την Αμερικανική πολιτική σε αδιέξοδα, ενώ επέτειναν ακόμα περισσότερο τη διαφοροποίηση μέσα στην Ευρώπη.
Ο λεγόμενος «ρωσικός κίνδυνος» δεν ενώνει πια τους Ευρωπαίους, μεταξύ τους και με τις ΗΠΑ. Και η απομάκρυνση των Αμερικανικών προτεραιοτήτων από την Ευρώπη, εξακολουθεί να έχει ένα «αποτέλεσμα αμοιβαιότητας»: απομακρύνει και τους Ευρωπαίους από την Αμερική.
Στα τέλη της οκταετίας Μπους, οι Ευρω-ατλαντικές σχέσεις παραμένουν βαθιά τραυματισμένες, αν και οι τόνοι έχουν πέσει αρκετά. Και η ίδια η Ευρώπη παραμένει βαθιά διαιρεμένη, αν και το δείχνει μόνο σε κρίσιμες στιγμές. Όταν, δηλαδή, η ενότητά της είναι περισσότερο απαραίτητη…
Οι δύο πλευρές του Ατλαντικού πλησιάζουν ξανά
Όμως, και στις δύο πλευρές του ατλαντικού έχουν συντελεστεί, το τελευταίο διάστημα, πολιτικές μετατοπίσεις που φέρνουν την Ευρώπη και τις ΗΠΑ πιο κοντά τη μία στην άλλη:
Στην Ευρώπη απομακρύνθηκαν από την εξουσία όλοι οι πρωταγωνιστές του Ατλαντικού ρήγματος: Ο Σρέντερ και ο Φίσσερ στη Γερμανία συνταξιοδοτήθηκαν. Στην Καγκελαρία της Γερμανίας βρίσκεται πλέον η πολύ πιο ατλαντικών προσανατολισμών Άγκελα Μέρκελ. Στη Γαλλία ο Σιράκ και ο Ντεβιλπέν επίσης συνταξιοδοτήθηκαν. Στη Γαλλική Προεδρία βρίσκεται ο πολύ πιο ατλαντιστής Σαρκοζύ. Στην Βρετανία ο Τόνι Μπλαίρ συνταξιοδοτήθηκε κι αυτός. Αλλά τόσο ο διάδοχός του στο Εργατικό Κόμμα Γκόρντον Μπράουν, όσο και ο επίδοξος αντικαταστάτης του, ο αρχηγός των Συντηρητικών Ντέβιντ Κάμερον, παραμένουν ατλαντιστές. Στην Ιταλία ο ιδιόρρυθμος ατλαντιστής Σίλβιο Μπερλουσκόνι έχασε τις εκλογές το 2006, αλλά μετά από δύο χρόνια επανήλθε με αληθινό εκλογικό θρίαμβο και σήμερα έχει υψηλότερη δημοτικότητα από ποτέ. Στην Πολωνία οι Συντηρητικοί έχασαν την εξουσία, αλλά οι Σοσιαλιστές που τους διαδέχθηκαν αποδείχθηκαν εξ ίσου ατλαντιστές.
Από την άλλη πλευρά, στις ΗΠΑ οι Ρεπουμπλικανοί έχασαν τον έλεγχο του Κογκρέσσου ήδη από το 2006 ενώ, μόλις προ ενός μηνός έχασαν και την Προεδρία.
Και στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη στην διακυβέρνηση βρίσκονται σήμερα πολιτικές δυνάμεις που φέρνουν τις δύο πλευρές του Ατλαντικού πιο κοντά. Η σημερινή Ευρώπη βλέπει με συμπάθεια την Αμερική του Μπαράκ Ομπάμα. Και η Αμερική όπου κυριαρχούν, πλέον, οι Δημοκρατικοί, αντιλαμβάνεται ότι πρέπει να κάνει πολλά για να επουλώσει τα τραύματα που υπέστη το κύρος και το γόητρό της επί των ημερών του George W. Bush.
Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι επιστρέφουμε στην εποχή του Κλίντον και στο «ειδυλλιακό» – για τις ευρω-ατλαντικές σχέσεις – δεύτερο μισό της δεκαετίας του ’90. Από τότε μέχρι σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει πολύ. Μεταξύ, άλλων, αν διαβάσει προσεκτικά κανείς το πολύ ενδιαφέρον κείμενο εξωτερικής πολιτικής που δημοσίευσε ο Μπαράκ Ομπάμα, το καλοκαίρι του 2007 στο περιοδικό Foreign Affairs (τεύχος Ιουλίου-Αυγούστου) με τίτλο Renewing American Leadership, θα διαπιστώσει ότι στέκεται σε όλα τα διεθνή ζητήματα, αλλά για την Ευρώπη αναφέρει ελάχιστα. Η έμφαση και οι προτεραιότητες της Αμερικανικής πολιτικής είναι στραμμένες, πλέον, αλλού…
Το εθνικό κράτος επιστρέφει…
Λίγο πριν είδαμε ότι σε όλες τις διεθνείς πολιτικές κρίσεις των τελευταίων ετών οι Ευρωπαίοι πολιτεύθηκαν με βάση το «στενό» εθνικό τους συμφέρον ο καθένας.
Την ίδια εποχή, δεν κατάφεραν να εγκρίνουν το Ευρωσύνταγμα, μετά από τα δύο απορριπτικά δημοψηφίσματα του 2005 σε Γαλλία και Ολλανδία, ενώ μετά το πρόσφατο απορριπτικό δημοψήφισμα στην Ιρλανδία και η Μεταρρυθμιστική Συνθήκη βρίσκεται πλέον στο αέρα.
Η Πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης βρίσκεται σε στασιμότητα, για να το πούμε όσο πιο ήπια γίνεται. Και η Παγκοσμιοποίηση έχει καταρρεύσει ως ιδεολόγημα των ελίτ και ως πρόταγμα της πολιτικής τους. Τα εθνικά συμφέροντα βρίσκονται ξανά στο επίκεντρο της πολιτικής.
Στο μεταξύ είχε αρχίσει να αμφισβητείται και το οικονομικό σκέλος της παγκοσμιοποίησης. Που ήταν καλή όταν δυτικά κεφάλαια αγόραζαν ρωσικές εταιρίες. Όταν όμως, ήλθαν ινδικά κεφάλαια να αγοράσουν γαλλικές εταιρίες και αραβικά κεφάλαια να αγοράσουν αμερικανικά λιμάνια, ξεχάστηκε η παγκοσμιοποίηση και ξαφνικά όλοι ανακάλυψαν ότι αποκρατικοποιούσαν τις εταιρίες τους για να τις αγοράσουν κρατικά κεφάλαια – τα περιβόητα sovereign funds - ξένων χωρών. Η εθνική κυριαρχία και οι περιορισμοί εθνικού συμφέροντος επέστρεψαν ξανά στις επενδυτικές αποφάσεις.
Κι όλα αυτά πριν ξεσπάσει η τελευταία κρίση…
Όταν ξέσπασε, αμέσως, πέρασαν στο προσκήνιο τα εθνικά κράτη: Ως «εθνικά» έναντι των υπερεθνικών οργανισμών που βρέθηκαν σε δευτερεύοντα και βοηθητικό ρόλο. Και ως «κράτη», έναντι των αγορών, που δεν μπορούσαν να αυτο-ρυθμιστούν, γιατί είχαν ήδη από-ρυθμιστεί.
Το λάθος της υπερβολικής απορρύθμισης των αγορών αποδείχθηκε, ακόμα και για τους πιο δύσπιστους.
Ο μύθος της αυτορρύθμισης των αγορών καταρρίφθηκε, ακόμα και για τους πιο εύπιστους.
Τα εθνικά κράτη ανέλαβαν να προλάβουν την πλήρη καταστροφή του χρηματοπιστωτικού συστήματος. Τα εθνικά κράτη ανέλαβαν να διαχειριστούν τα προγράμματα σωτηρίας. Ανέλαβαν να παράσχουν ρευστότητα, να τονώσουν την ενεργό ζήτηση, να τονώσουν τις επιχειρήσεις, να διασώσουν την απασχόληση. Κι επειδή η κρίση είναι διεθνής, τα εθνικά κράτη καλούνται σήμερα να συντονίσουν τη δράση τους σε διεθνές επίπεδο.
Εκτός από τον πολιτικό ρόλο του στις διεθνείς κρίσεις το κράτος ξαναβρήκε τον οικονομικό ρόλο στην διατήρηση των μακροοικονομικών ισορροπιών.
Προς νέα σύνθεση…
Οι ακρότητες του νεοφιλελεύθερου μοντέλου καταδείχθηκαν σε όλα τα επίπεδα. Αλλά αυτό δεν είναι λόγος να επιστρέψουμε στις ακρότητες του Κεϋνσιανού μοντέλου. Το εθνικό κράτος επιστρέφει, αλλά ο κόσμος δεν επιστρέφει στον κρατισμό. Ο νεοφιλελευθερισμός κατέρρευσε, αλλά οι φιλελεύθερες ιδέες παραμένουν όρθιες. Η απορρύθμιση των αγορών απέτυχε και την πληρώσαμε πανάκριβα, αλλά η ελεύθερη αγορά παραμένει αναντικατάστατη.
Ανάμεσα στις ακρότητες του κρατισμού και τις ακρότητες του νεοφιλελευθερισμού, αναζητούμε σήμερα τη μέση οδό, τη νέα σύνθεση, τη νέα υπέρβαση:
Όπου το κράτος θα ρυθμίζει τις αγορές, δεν θα τις υποκαθιστά. Όπου οι ελεύθερες αγορές θα μεγιστοποιούν τη δημιουργικότητα των ανθρώπων, δεν θα αποχαλινώνουν την απληστία τους,
Όπου τα κράτη θα προασπίζονται τη νομιμότητα και τη δημοκρατία, δεν θα απομυζούν τους πολίτες. Όπου το ιδιωτικό κέρδος θα ισορροπεί με το δημόσιο συμφέρον, η ευημερία με την κοινωνική δικαιοσύνη και η ελεύθερη αγορά με τη δημοκρατία.
Τα εθνικά συμφέροντα θα συγκλίνουν, δεν θα ισοπεδωθούν. Τα εθνικά κράτη θα μάθουν να συνεργάζονται στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς, δεν θα καταργηθούν. Τα σύνορα θα υπάρχουν όχι για να χωρίζουν τους ανθρώπους αλλά για να συγκροτούν δημοκρατικές πολιτείες που θα ανταγωνίζονται, αλλά δεν θα συγκρούονται. Θα είναι σύμμαχοι ή αντίπαλοι, συνεργάτες ή ανταγωνιστές, αλλά όχι εχθροί.
Αυτό το μοντέλο μπορεί να ανασυγκροτήσει τις δυτικές κοινωνίες και τη μεταξύ τους σύγκλιση. Και στις ΗΠΑ κατάλληλος να το εκφράσει σήμερα είναι ένας πολιτικός που πιστεύει στο κοινωνικό κράτος, χωρίς το οποίο διαλύονται οι κοινωνίες. Και, εν ονόματι της κοινωνικής συνοχής την οποία εκφράζει και συμβολίζει, μπορεί να διασώσει μια πανίσχυρη οικονομία που κινδύνεψε να την τινάξει στο αέρα η χαοτική έκρηξη και η αχαλίνωτη κερδοσκοπία μιας απορρυθμισμένης αγοράς. Μπορεί να το εκφράσει ένας πολιτικός που πιστεύει στο εθνικό συμφέρον της χώρας του, αλλά και στην υψίστη ανάγκη να επενδύσει το συμφέρον αυτό σε συνεργασίες όχι να το τζογάρει σε τυχοδιωκτικές συγκρούσεις. Να το κατοχυρώσει με συμμαχίες – παλαιές και νέες – όχι να το ξοδέψει σε αντιπαλότητες. Που θέλει να εμπνεύσει στον υπόλοιπο κόσμο το παράδειγμα δημοκρατικών αξιών, όχι το φόβο της υπέρτερης ισχύος.
Τέτοιες προσδοκίες δημιούργησε στους συμπατριώτες του και στον υπόλοιπο κόσμο ο Μπαράκ Ομπάμα. Και πάνω σε αυτές τις προσδοκίες θα κριθεί: Αν θα τις δικαιώσει ή θα τις διαψεύσει…
Έβαλε τον πήχη πολύ ψηλά. Και το έργο του είναι πολύ δύσκολο από δω και στο εξής.
Η νέα διευρυμένη Ευρω-ατλαντική κοινότητα
Το πρώτο σημείο στο οποίο θα κριθεί ο Πρόεδρος Ομπάμα είναι η ανόρθωση της αμερικανικής οικονομίας. Το δεύτερο είναι οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας. Που έχουν αμφότερες κάθε λόγο να συγκλίνουν και δεν έχουν κανένα λόγο να μπουν ξανά σε μια περίοδο Ψυχρού Πολέμου. Μια στρατηγική σύγκλιση Αμερικής – Ρωσίας αίρει όλα τα αδιέξοδα της αμερικανικής πολιτικής από το Ιράκ ως τη Βόρειο Κορέα, καλύπτει όλες τις ανησυχίες της Ρωσίας (από τον Καύκασο ως την Κίνα), ανοίγει το δρόμο για την επίλυση όλων των διεθνών προβλημάτων, από το Μεσανατολικό ως την ισλαμική τρομοκρατία και δημιουργεί συνθήκες διεθνούς σταθερότητας και Ειρήνης.
Και η Ευρώπη; Η Ευρώπη έχει κι αυτή ανάγκη από μια στρατηγική σύγκλιση Αμερικής- Ρωσίας, για τους εξής λόγους:
-- Διότι έτσι θα ξαναβρεί την ενότητα και το βηματισμό της προς την πολιτική της ολοκλήρωση. Δεν θα βλέπει τη Ρωσία ως «δυνητική απειλή», δεν θα βλέπει την Αμερική ως «ανυπόφορο ηγεμόνα», δεν θα διχάζεται πάνω στο δίλημμα αν θα στηριχθεί στην Ουάσιγκτων για να αντιμετωπίσει τον «επεκτατισμό» της Μόσχας, ή στη Μόσχα για να εξισορροπήσει τον «ηγεμονισμό» της Ουάσιγκτων.
-- Κι αν η Ευρώπη δεν διχάζεται σε τέτοια διλήμματα, τότε θα μπορέσει να προκύψει και η Πολιτική της ενότητα: Όχι ως κατάργηση εθνικών κρατών, αλλά ως σύγκλιση εθνικών συμφερόντων.
-- Κι αν ενωθεί πολιτικά η Ευρώπη, τότε θα γίνει ισοδύναμος και ισότιμος εταίρος της Αμερικής και της Ρωσίας.
Από μια στρατηγική σύγκλιση Αμερικής Ρωσίας θα βγουν ωφελημένες και οι δύο. Αλλά περισσότερο, ίσως θα βγει ωφελημένη η Ενωμένη Ευρώπη. Γιατί όπως έδειξε η ιστορική εμπειρία – πρόσφατη και παλαιότερη – η Ευρώπη δεν μπορεί να ενωθεί μέσα σε ένα κλίμα ψυχροπολεμικών ανταγωνισμών Δύσης-Ανατολής.
Η Ευρώπη κάποτε υπήρξε ο ηγεμόνας του κόσμου. Τώρα μπορεί να γίνει επίκεντρο των παγκόσμιων ισορροπιών.
Δεν θα επιστρέψουμε στο δυναστικό κράτος του 18ου αιώνα, ούτε στο ασταθές εθνικό κράτος του 19ου αιώνα, ούτε στο αυταρχικό εθνικό κράτος του μεσοπολέμου, ούτε στο ανάπηρο και εσωστρεφές εθνικό κράτος του Ψυχρού Πολέμου. Το εθνικό κράτος επιστρέφει ως παράγοντας σταθερότητας στο διεθνές πεδίο κι ως ρυθμιστής των αγορών στην Οικονομία - εσωτερική και παγκόσμια.
Δεν θα επιστρέψουμε στα διλήμματα ανάμεσα στον γραφειοκρατικό κρατισμό και τον ασύδοτο νεοφιλελευθερισμό. Θα προχωρήσουμε στην σύνθεση των φιλελεύθερων αρχών με την κοινωνική αλληλεγγύη, στην σύνθεση του κοινωνικού κράτους με το δυναμισμό της ελεύθερης αγοράς, που θα λειτουργεί μέσα σε σαφείς κανόνες.
Δεν θα επιστρέψουμε στην ισορροπία του τρόμου ανάμεσα σε δύο υπερδυνάμεις. Θα προχωρήσουμε σε ένα πολυκεντρικό κόσμο, όπου οι ανταγωνισμοί δεν θα καταργηθούν, αλλά θα εξισορροπούνται από τις πολλαπλές συνέργειες.
Δεν θα επιστρέψουμε στην Ευρώπη της γραφειοκρατίας, αλλά στην αληθινή σύγκλιση κρατών, εθνών, λαών και πολιτισμών, όπου κανείς δεν θα χάσει την ιδιαιτερότητά του και την ιδιοπροσωπεία του, αλλά όπου όλοι θα αποκτήσουν αίσθηση ασφάλειας, ευκαιρίες ανάπτυξης και προοπτικές ευημερίας. Όσο εμπεδώνεται η ασφάλεια, όσο ενισχύεται η ανάπτυξη και η ευημερία των ευρωπαϊκών λαών, τόσο θα επιταχύνεται η σύγκλισή τους, θα σφυρηλατείται η ενότητά τους, θα δυναμώνει η επιρροή τους διεθνώς.
Η Αμερική θα ξεπεράσει την κρίση της, θα γίνει σοφότερη και καλύτερη ως κοινωνία, αν μάθει η ίδια να χρησιμοποιεί πιο προσεκτικά την ισχύ της, αν αξιοποιήσει την «ήπια δύναμη» της Ενωμένης Ευρώπης, κι αν τολμήσει να συγκλίνει στρατηγικά με τη Ρωσία.
Η Ευρώπη θα προχωρήσει αποφασιστικά στην Πολιτική της Ενοποίηση, αν οικοδομήσει την ενότητά της πάνω στην πραγματική σύγκλιση των εθνών που τη συναποτελούν, όχι στη γραφειοκρατική ισοπέδωση των κρατών της. Κι αν μάθει να αξιοποιεί τις συνέργειες που προκύπτουν απ’ αυτή τη σύγκλιση.
Και η Ρωσία θα βγει από τα αδιέξοδά της και θα ξεπεράσει τις ανασφάλειές της, αν συγκλίνει στρατηγικά και με την Αμερική και με την Ευρώπη. Με την πρώτη χτίζοντας διεθνείς ισορροπίες και με τη δεύτερη χτίζοντας οικονομικές συνέργειες.
Σε ένα κόσμο που στηρίζεται σ’ αυτούς τους τρείς πυλώνες σταθερότητας, με διαφοροποιημένους ρόλους μεταξύ τους, και η Κίνα και η Ινδία και όλες οι άλλες χώρες μπορούν να ξεδιπλώσουν το δυναμισμό τους και να κερδίσουν το ρόλο που τους αξίζει χωρίς να προκαλέσουν κρίσεις και ανατροπές από τη συνεχή ανακατανομή ισχύος.
Η νέα Ευρω-ατλαντική σχέση περιλαμβάνει και τη Ρωσία, προϋποθέτει απαραίτητα τη σύγκλιση Αμερικής-Ρωσίας, επιταχύνει και διευκολύνει την Ένωση της Ευρώπης και στηρίζεται στην ανάδειξη της Ευρώπης σε κέντρο των διεθνών ισορροπιών. Τελικά εξασφαλίζει προσαρμοστικότητα και ελαστικότητα στην ενσωμάτωση όλου του υπόλοιπου κόσμου, σε ένα αληθινό συνεταιρισμό αμοιβαίου οφέλους, σε ένα παίγνιο θετικού αθροίσματος.
Η Ευρώπη έμαθε από τα λάθη της κι είναι έτοιμη να προχωρήσει. Η Ρωσία έχει κι αυτή διδαχθεί από τα λάθη της και μάλλον δεν θα αρνηθεί έναν τέτοιο «ιστορικό συμβιβασμό». Μένει να δούμε αν ο νέος Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι έτοιμος να ανοίξει το δρόμο.
Το κακό είναι ότι έχει πολλά εμπόδια στο δρόμο του.
Το παρήγορο είναι ότι δεν έχει και πολλές εναλλακτικές επιλογές.
Το αληθινά ελπιδοφόρο είναι ότι η πολλαπλή οικονομική κρίση που σήμερα συγκλονίζει ολόκληρο το δυτικό κόσμο – και όχι μόνο – είναι αρκετά ισχυρή ώστε να μας συνεφέρει από τα σφάλματα και τις αυταπάτες μας, αλλά όχι τόσο ισχυρή ώστε να βυθίσει τον κόσμο στο χάος.
Κι απ’ αυτή την άποψη μπορεί να λειτουργήσει αληθινά λυτρωτικά.Γιατί ό,τι δεν σε σκοτώνει, σε δυναμώνει…
το κείμενο της ομιλίας το πήραμε απο το
http://kourdistoportocali.blogspot.com/
στροφή 360 μοιρών
>> Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2008
Και η προανακριτική που ζητούσε το ΠΑΣΟΚ για τον Ρουσοπουλο τι έγινε κύριε Ραγκούση;
Δηλαδή τώρα μας λέτε ότι δεν είχατε ούτε ένα στοιχείο στα χέρια σας;
Και μας το λέτε έτσι απλά;
Για θυμηθείτε τι λέγατε στη βουλή πριν ένα μήνα
Read more...
Κατά Σκοπίων, μετωπική αντεπίθεση.
Σκοπός η εντός επταετίας διευθέτηση του ονόματος. Η πρώτη παρήλθε άπρακτη. Τελειώνει και η δεύτερη. Ευτράπελον, πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, στο κείμενό της αποσιωπώνται τα ονόματα των συμβληθεισών χωρών! Τα Σκόπια την αξιοποίησαν εδραιώνοντας τον σφετερισμό και τη διαστρέβλωση της ελληνικής ιστορίας και κλιμάκωσαν τον αλυτρωτισμό τους. Εμείς αφεθήκαμε να κατρακυλήσουμε στο ναδίρ των απαιτήσεων και εκτοξευθήκαμε στο ζενίθ των υποχωρήσεων.
Ο Μακεδονικός, αλλά και σύμπας ο Ελληνισμός της Διασποράς αντιστάθηκαν από εποχής Μητσοτάκη και ως τώρα, στους πειρασμούς του μικροελλαδικού ενδοτισμού: Στις «σύνθετες», τις «διπλές» και τα λοφία τους.
Οι ανά τον κόσμον ελληνικής καταγωγής κοινοβουλευτικοί υπήρξαν προχθές αποδέκτες μηνύματος του Προέδρου της Βουλής με οδηγίες του ΥΠΕΞ. Τους καλεί να εργασθούν «για την υιοθέτηση οριστικής ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό του όρου Μακεδονία». Λάθος μήνυμα, αφού με αυτόν τον τρόπο χαρίζουμε εμείς στους σκοπιανούς το Μακεδονία και επομένως απελευθερώνονται να επικεντρωθούν στα υπόλοιπα. Και λάθος αποδέκτες, αφού οι συγκεκριμένοι αγωνίζονται ανένδοτοι ενώπιον των κυβερνήσεων και της κοινής γνώμης των χωρών τους από το ’92 για «ονομασία χωρίς το Μακεδονία, ή παράγωγά του».
Τα Σκόπια έχουν προ πολλού καταστήσει την «Ενδιάμεση» κουρελόχαρτο, ποδοπατώντας την ασύδοτα. Εμείς ηλιθίως, αλληθωρίζοντες 13 χρόνια, ούτε καταγγείλαμε, ούτε λάβαμε αντίμετρα. Ώσπου αντί να τους πάμε εμείς στη Χάγη, μας πηγαίνουν αυτοί!
Ας μας αφυπνίσει η προσφυγή τους. Ως εδώ και μη παρέκει! Ώρα να αλλάξουμε στρατηγική και τακτική:
α) Καταγγελία της Ενδιάμεσης. Καθαρά πράμματα. Μια και έξω εξαφάνιση της νομικής βάσης της σκοπιανής προσφυγής.
β) Αντεπίθεση μετωπική εφ’ όλης της ύλης. Διεθνής εκστρατεία ενημέρωσης. Χρησιμοποίηση της πλούσιας τεκμηρίωσης για αλυτρωτισμό, ακατάσχετο μακεδονισμό, βουνό από ιταμές παραβιάσεις. Το προτεκτοράτο δεσμεύτηκε (άρθρο 7) «να απαγορεύσει εχθρικές ενέργειες, ή προπαγάνδα από κρατικά ελεγχόμενες υπηρεσίες και να αποθαρρύνει από ιδιωτικές οντότητες να υποδαυλίσουν βία, μίσος, εχθρότητα κατά της Ελλάδος».
Έπραξε και πράττει το αντίθετο. Παραβιάζει ταυτόχρονα την ευρωενωσιακή νομιμότητα, δημοκρατικές αρχές, ανθρώπινα δικαιώματα, καλή γειτονία. Και αναπαράγει μακεδονισμό και αλυτρωτισμό.
Η αντεπίθεση οφείλει να είναι καταιγιστική. Η άθλια συμπεριφορά των Σκοπίων πρέπει να τους επισύρει δυσβάστακτο κόστος. Τα καλοπιάσματα μετρήθηκαν ως αδυναμία.
γ) Άμεση ανάκληση της πρότασης για σύνθετη. Η απερχόμενη αμερικανική Διοίκηση, είναι πίσω από όλες τις μεθοδεύσεις Γκρουέφσκυ. Σίγουρα και από την τελευταία την οποία επιβεβαιώνει με τη χλωμή «διάψευσή» της. Αξίζει ένα ελληνικό μάθημα.
Η επανάληψη των διαπραγματεύσεων είναι νοητή μόνον από μηδενική βάση, χωρίς δηλαδή το Μακεδονία ή παράγωγο.
Διαρρέει πρόθεση ΥΠΕΞ για «ανταίτηση» (άρθρο 80 Καν. ΔΔ). Μεσοβέζικη επιλογή που μπορεί να αγάγει σε απόρριψη της προσφυγής, αλλά θα διαιωνίζει το καρκίνωμα της Ενδιάμεσης.
Καιρός του ποιήσαι!
Στέλιος Παπαθεμελής (21/11/2008)
«Η πολιτική είναι αγώνισμα μαραθωνίου και όχι εκατό μέτρων. Οποιος τρέχει, πρόωρα ιδρώνει!».
>> Κυριακή 23 Νοεμβρίου 2008
-Στα εσωκομματικά της Ν.Δ.
-Στις εξελίξεις στο Σκοπιανό.
Οπως τονίζει ο κ. Σαμαράς στον ΕΤ.Κ: «Οσοι τρομάζουν με τη βεβαιότητα ότι ο Καραμανλής θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης που θα εκλεγεί για τρίτη συνεχόμενη φορά πρωθυπουργός θα πρέπει να μάθουν να ζουν με τη βεβαιότητα αυτή!».
Με τη δήλωσή του αυτή ο κ. Σαμαράς επικαιροποιεί στην τρέχουσα συγκυρία τις θέσεις που εξέφραζε από την περασμένη άνοιξη σε συνομιλητές του. Οπως έλεγε τότε: «Η πολιτική είναι αγώνισμα μαραθωνίου και όχι εκατό μέτρων. Οποιος τρέχει, πρόωρα ιδρώνει!». Και κατέληγε: «Ο Καραμανλής θα μείνει για πολλά χρόνια ακόμη».
Σε ανοιχτή γραμμή
Ο Μεσσήνιος πολιτικός βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τον πρωθυπουργό τα τελευταία χρόνια, καθώς η σχέση τους, πέρα από πολιτική, είναι και προσωπική. Ωστόσο, όταν ερωτάται σχετικώς, κρατά χαμηλούς τόνους. «Δεν θα μου πάρετε λέξη», λέει σε όσους τον συναντούν στην οδό Μουρούζη! Ο κ. Σαμαράς ασχολείται συστηματικά αυτή την περίοδο με θέματα οικονομίας και έχει στενή συνεργασία με ομάδα διαπρεπών τεχνοκρατών οικονομολόγων, οι οποίοι παρακολουθούν στενά τη διεθνή κρίση όπως εξελίσσεται. Σχετικό θα είναι, άλλωστε, και το βιβλίο που γράφει για την «παγκοσμιοποίηση» και θα εκδοθεί σύντομα.
Ωστόσο, δεν παραλείπει να παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό. Με τη σημερινή δήλωσή του στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής θέτει δημοσίως τον προβληματισμό του για την αναγκαιότητα ή μη της καταγγελίας της ενδιάμεσης συμφωνίας. Ο κ. Σαμαράς δηλώνει στον ΕΤ.Κ ότι «χρειάζεται να μπει φρένο στις συνεχείς προκλήσεις των Σκοπιανών (επιστολές, μειονότητα, εθνότητα, Χάγη), ιδιαίτερα σήμερα που η ακραία πολιτική διαφωνία πρωθυπουργού και Προέδρου της Δημοκρατίας ευτελίζει τα ίδια τα επιχειρήματά τους. Από κει και πέρα, μια που εκ των πραγμάτων η Ενδιάμεση Συμφωνία -με δική τους ευθύνη- είναι από καιρό ανενεργή, θα πρέπει να εξετάσουμε με προσοχή εάν συμφέρει ή όχι να την καταγγείλουμε». Οσο περνά ο καιρός και οι Σκοπιανοί συνεχίζουν την αδιαλλαξία τους, ο κ. Σαμαράς νιώθει να δικαιώνεται η προσέγγισή του ότι δεν πρέπει να φθάσουμε σε συμφωνία και να τους χαρίσουμε τίτλους της ελληνικής πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώνεται, επίσης, τακτικά από τον παλαιό συνεργάτη του και νυν περιφερειάρχη Θράκης, Δ. Σταμάτη, για τις τουρκικές προκλήσεις στην περιοχή. Πέραν των οικονομικών και εξωτερικών, ο Αντώνης Σαμαράς έχει διαμορφωμένη πλατφόρμα για τη νέα φυσιογνωμία της Κεντροδεξιάς. Κηρύσσει την επιστροφή στον ιδεολογικό λόγο και θεωρεί ότι ο πολιτικός πρέπει «να ξαναβγεί στου ονείρου τα μπαλκόνια». Επιμένει ότι οι μεταρρυθμίσεις χρειάζονται μεταρρυθμιστική ιδεολογία και επαναφέρει την έννοια της «υπέρβασης». Οπως τονίζει:
-από το συντηρητικό χώρο, παίρνουμε την αρχή της συνέχειας και της κοινωνικής συνοχής.
-από το φιλελεύθερο χώρο, την αρχή της ανταγωνιστικότητας, της αξιοκρατίας, της ισονομίας, της αγοράς.
-από το σοσιαλιστικό χώρο, την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης, της καταπολέμησης των κοινωνικών και πολιτικών ανισοτήτων, την αρχή της ισότητας ευκαιριών και της αλληλεγγύης.
Ο Αντώνης Σαμαράς δεν διστάζει να μιλά για «κεντροδεξιά παράταξη» (αντί του όρου μεσαίος χώρος) και επιχειρηματολογεί υπέρ της δημιουργίας μίας ισχυρής μεσαίας τάξης. Οσοι τον συναντούν το τελευταίο χρονικό διάστημα, συμφωνούν ότι είναι πολύ πιο ώριμος σε σχέση με το παρελθόν, κινείται δε ενωτικά και προσεκτικά στο εσωκομματικό τοπίο.
- Στηρίζει δημοσίως τον υπουργό Οικονομίας, Γιώργο Αλογοσκούφη, παρά τις επιμέρους διαφωνίες σε πτυχές της πολιτικής του.
- Αποφεύγει όσους προσπαθούν να ρίξουν «λάδι» στη φωτιά, για τις σχέσεις του με την Ντόρα Μπακογιάννη. Ετσι απέρριψε κάθε «συνωμοσιολογική» προσέγγιση για το πώς βγήκε η περίφημη φωτογραφία με την υπουργό Εξωτερικών στο κυλικείο της Βουλής και θεωρεί πως από τη δημοσίευσή της βγήκαν και οι δύο κερδισμένοι.
Ναρκαλιευτής
Πάνω απ’ όλα η παράταξη. Ο κ. Σαμαράς γνωρίζει βεβαίως ότι τα σενάρια για την υπουργοποίησή του δεν ακούγονται ευχάριστα σε ορισμένες παραδοσιακές δυνάμεις, καθώς θα αλλάξει σ’ ένα βαθμό η επετηρίδα στο εσωτερικό της κυβέρνησης. Γι’ αυτό το λόγο, άλλωστε, έχει «εξουδετερώσει» τον τελευταίο καιρό, στο παρασκήνιο, νάρκες που είχαν ως στόχο την ενεργοποίηση ανακλαστικών του παρελθόντος. Επειδή μάλιστα έχουμε μπει στην «ύποπτη περίοδο» δεν έχει ζητήσει εδώ και καιρό ραντεβού με τον Κώστα Καραμανλή και χρησιμοποιεί εναλλακτικούς διαύλους επικοινωνίας.
Αυτό που σε καμία περίπτωση, όμως, δεν παραμελεί και δεν αποφεύγει είναι η διατήρηση της επικοινωνίας του με τους φίλους του στην Επικράτεια, αλλά και με αρκετά μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Πρόσφατα, ο Δήμος Κηφισιάς διοργάνωσε μια εκδήλωση μνήμης για τον Ευάγγελο Αβέρωφ και κατά τη διάρκειά της ο κ. Σαμαράς είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει σκέψεις με παλαιούς συναγωνιστές του.
Ορισμένοι δεσμοί του παρελθόντος είναι -ως φαίνεται- ακατάλυτοι και η δοκιμασία του χρόνου αντί να τους αποδυναμώσει τους ενίσχυσε. Τώρα πια, έχοντας αφήσει πίσω του τις κακές μέρες του παρελθόντος, τότε που μαζί με τους στενούς συνεργάτες του Γ. Μουρούτη, Χ. Λαζαρίδη και Κ. Μπούρα καθόταν στο σαλόνι του ιστορικού σπιτιού της Πηνελόπης Δέλτα στην Κηφισιά (στην οδό Εμμανουήλ Μπενάκη) και κοιτούσαν αμήχανα το ταβάνι (περίοδος 1996-2004). Οι εποχές αυτές πέρασαν. Το μόνο που ίσως στενοχωρεί τον Σαμαρά είναι ότι από τις καλές μέρες που έρχονται θα λείπει ο άνθρωπος το όνομα του οποίου είναι γραμμένο στο σπίτι της οδού Μουρούζη, η μητέρα του, Λένα…
Αντώνης Σαμαράς Βουλευτής Ν.Δ.
ΚΟΤΤΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Read more...
Αντιδρούν ιστορικά στελέχη στις παρακολουθήσεις και δολοπλοκίες του «σκληρού» Πασόκ!
Πάντως οι «σκληροί», ξεπερνώντας κάθε όριο νομιμότητας, κινούν πλέον όλα τα νήματα στο παρασκήνιο για να «συλλέξουν» («συλλέκτες» λένε τώρα τους τοπικούς πράσινους ρουφιάνους) οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με τον Πάπιστα που τους έμπλεξε επικοινωνιακά με το dvd της ξευτίλας και του εκβιασμού. Επεξεργάζονται μάλιστα στοιχεία με τέτοιο τρόπο ώστε να εμφανίσουν τον Πάπιστα ως φίλα προσκείμενο στη ΝΔ, ενώ η αλήθεια είναι ότι ο Πάπιστας τα πήγαινε καλά με όλους τους πολιτικούς φορείς της Β. Ελλάδας. Καρχιμάκης και Ρόβλιας στήνουν «σκληρή» σκευωρία για στενές επαγγελματικές σχέσεις (!!!!) Πάπιστα και μεσαίου στελέχους της ΝΔ Κοζάνης, που στην πραγματικότητα συνεργάζονταν με διάφορους επιχειρηματίες προσκείμενους και στη ΝΔ και στο Πασόκ! Στο παρασκήνιο οι «σκληροί» του Πασόκ προειδοποιούν (σα μαφία και παρακράτος λειτουργούν τα γραφεία τεκμηρίωσης της «δημοκρατικής παράταξης!) ότι έχουν δέσει τα στοιχεία και απειλούν να τα βγάλουν στη φόρα και όποιον πάρει ο χάρος…. «Υπόσχονται» ότι θα τρέξει πολύ αίμα στα δελτία του Κοντομηνά.
Τα υπόλοιπα «δημοκρατικά» μέσα ενημέρωσης, διστάζουν μεν, να ακολουθήσουν τους «σκληρούς» στη σφαγή που υπόσχονται, θάβουν δε, τα αντίστοιχα «μοναστικά σκάνδαλα» Πασόκ (Τοπλού – Μετέωρα - Σκύρος) και κάνουν τα πάντα «να μη γίνει το "σκάνδαλο" του Βατοπαιδίου γαλαζοπράσινο», αν και οι πάντες πλέον γνωρίζουν ότι όλα ξεκίνησαν επί Πασόκ. Διατηρούν δηλαδή τις απαραίτητες αποστάσεις ασφαλείας από τα wild golden boys του «κινήματος» και τα ιδιόρυθμα ζόρια που τραβά ο Κοντομηνάς, γιατί δεν είναι και τόσο σίγουροι με την «βεβαιότητα» της αυλής του προέδρου Γιώργου. Η πραγματικότητα τους έχει διαψεύσει αρκετές φορές. Εκφράζουν επίσης επιφυλάξεις για την πλήρη ταύτιση του Πασόκ στην εξεταστική με την λαϊκίστικη, αδιάλλακτη και γραφική γραμμή των golden boys του ΑΛΦΑ, μια και υπάρχουν και άλλα συμφέροντα που πρέπει να εξυπηρετήσει στο μέλλον ο πρόεδρος!!! Ο Κοντομηνάς είναι μάλλον «περαστικός» από το «κίνημα»…. Όπως «περαστικός» ήταν από κάθε επιχειρηματικό του καπρίτσιο....
Ο Ομπάμα προωθεί τα "γεράκια του πολέμου" για υπουργούς του
>> Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2008
Ο πολιτικός που έβγαλε χρήματα από το Χ.Α. όταν όλος ο κόσμος καταστρεφόταν!
>> Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008
Παπακωσταντίνου 3 Στημένη σκευωρία το Βατοπέδι. 2. Υπάρχουν καί άλλες αποδείξεις. 3. Δέν αποκλείεται νά στοιχειοθετούνται αδικήματα εκ μέρους του
2) Ηξερε ο κ. Παπακωνσταντίνου γιά πιθανή τέλεση κακουργήματος καί το εκρυψε. Αυτό από μόνο του ενδεχομένως στοιχειοθετεί αδίκημα. Τό θέμα είναι βέβαια νομικό.
3)Υπάρχουν -λογικά μιλώντας- καί άλλες αποδείξεις μέ στοιχεία πού δείχνουν ότι είναι πολύ πιθανό η υπόθεση να είναι απο την αρχή "στημένη" και όταν λέμε απο την αρχή εννοούμε απο την αρχή.
4) Δέν αποκλείεται η σχέση Πάπιστα -Παπακωνσταντίνου νά έχει καί άλλο βάθος.
5) Η όλη ιστορία θα δέιξει ανάγλυφα ποιό είναι το σημερινό πασόκ. Ισως είναι πολύ χειρότερο απο το πασόκ πού εδιωξε απο την εξουσία ο κόσμος. Καί μάλλον δέν θα βγούν όλα.....
ΥΓ2. Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος κ. Ευάγγελος Αντώναρος, απαντώντας στον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η δήθεν απάντηση του Εκπροσώπου Τύπου του ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν απαντά σε όσα ερωτήθηκε, αλλά προκαλεί και άλλα ερωτήματα.
Σε όλα αυτά θα αναγκαστεί να απαντήσει είτε το θέλει είτε όχι».
Παπακωσταντίνου 2 Ο εκπρόσωπος του κου Παπανδρέου οφείλει ΤΩΡΑ να δώσει απαντήσεις στα εξής τέσσερα ερωτήματα:
• Είχε συνεννοηθεί με τον κ. Πάπιστα να μη γνωστοποιήσουν και οι δύο αυτή τη συνάντησή τους;
• Τι τον συνδέει με τον συντοπίτη του κ. Πάπιστα;
• Αφού παραδέχεται ότι ήξερε εδώ και 2 μήνες την ύπαρξη οπτικοακουστικού υλικού για εκβιασμό, γιατί δεν κατήγγειλε, όπως οφείλει ως βουλευτής, την παράνομη αυτή πράξη στον εισαγγελέα;
Παπακωσταντίνου 1 Παρέα με τον υπόκοσμο και τους εκβιάστες;;;
Τι είναι αύτα που ακούμε κε Παπακωσταντίνου;
κολλήτος ο κύριος παπιτσας παπακιας και δεν ξέρω και έγω πως λέγετε το ρέμαλι.
Και παρέα με τον ύποκοσμο.
Προσοχή, ρόμπες θα γίνετε.
Citypress-gr.blogspot.com
Αυτό εννοείς ρε ΓΑΠ οταν μιλάς για την δημοκρατία του διαδικτύου;
>> Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008


Είναι πασίγνωστο οτι ο ΓΑΠ πρότεινε στην ιστοσελίδα του για διάβασμα το περίφημο βιβλίο του Βαλλιανάτου που μιλούσε για την Μακεδονική μειονότητα καθώς και για την ονομασία των Σκοπίων σαν "Μακεδονία¨"
Ως εκ θαύματος όμως το βιβλίο εξαφανίσθηκε από την ιστοσελίδα την ημέρα της αποπομπής του Βαλλιανάτου
Ευτυχώς όμως το google κρατά αποθηκευμένες σελίδες οπότε δείτε τις αποδείξεις της εξαφάνισης
ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ;;;;
Η απόλυτη δημοκρατία του ΠΑΣΟΚ με τη ρητή διαβεβαίωση του ΓΑΠ «όλα στο φως μέσω του ιντερνέτ» καταργείται στην πράξη από τον ίδιο τον αρχηγό του.
Τα χάλια του Γιωργου
Τι ανακάλυψε το blog www.taxalia.blogspot.com ?
μια ιντερνιτική εφημερίδα τω Σκοπίων
και τι λέει αυτή
οτι ο ΓΑΠ υποστηρίζει την "ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ"
φυσικά και είναι δουλειά του Βαλλιανάτου
ας πρόσεχε ο Γιώργος τους φίλους του
τώρα πια είναι αργά
Σαν ξεφωνιμένοι που ειναι
τι πιο φυσικό να το ξεφωνίζουν κι αυτόν
ΟΧΙ σε αυτούς που παίζουν το τέλος μας.
>> Τετάρτη 12 Νοεμβρίου 2008
Η γενια των 9000 ευρω
>> Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2008
Anna ή Αννα; Εσύ τι λες Αννούλα; Ποιο απο τα δύο είναι το σωστό;
>> Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2008
ας αναπολήσουμε λίγο το ένδοξο παρελθόν τηε υπεύθυνης για θέματα παιδείας του ΠΑΣΟΚ Αννας Διαμαντοπούλου
Τί δηλώνει στις 18-11-2001 ;
Οτι η Ελλάδα πρέπει να υιοθετήσει ως δεύτερη επίσημη γλώσσα της τα Αγγλικά
Δείτε την είδηση εδω
έχει και την απάντηση του τότε υπουργού Πέτρου Ευθυμίου
Read more...
Να και ο Ντεντε
και δημοσιεύει στο πρωτοσελιδο της ενα πολύ "χαριτωμένο" Happy Birthday θέλοντας μάλλον να δείξει οτι δεν έχει μονο πλάτες στο Τουρκικό προξενείο αλλά και στην πρεσβεία με τα 50 αστέρια
φιλοξενεί και ενα κείμενο του γνωστού "δημοκρατη¨ Νάσου Θεοδωρίδη
το οποίο αναφέρεται στην παρέλαση της 28 Οκτωβριου και έχει σαν στόχο και πάλι τον Ευριπίδη Στυλιανίδη.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΒΓΑΛΤΕ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΣΑΣ
ΣΗΜΑΔΙΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ
Η είδηση είναι ότι για πρώτη φορά το σύνηθες αυστηρό και σιωπηλό τυπικό της παρέλασης, υπηρετώντας τις "ανάγκες", του εθνικού φαντασιακού των ημερών, μετατράπηκε σε παρέλαση/ πορεία ακραιφνώς επιθετικού εθνικιστικού χαραχτήρα.
Στη διάρκεια της συντεταγμένης παρέλασης , συντεταγμένα ακούστηκαν και οι κραυγές, που παρέπεμπαν απευθείας σε φυλετικούς ευγονιστές βιολόγους , αιματολόγους άλλων εποχών , όπως το:
- "οι μακεδόνες έχουνε αίμα ελληνικό , τα σκόπια δεν θα πάρουνε το όνομα αυτό"
Μήπως χρειάζεται να υπενθυμίσω και όλα τα υπόλοιπα του διήμερου ... από τα καραγκιοζιλίκια εκπροσώπου μακεδονικών ενώσεων Αμερικής , που φύλαγε την άσφαλτο της Εγνατίας μπρος στους εθνοπατέρες, η τον βιασμό της παιδικότητας μαθητών δημοτικών σχολείων με την μετατροπή τους σε περιφερόμενους εθνικιστικούς θιάσους που ΤΟΥΣ ταξίδευσαν με νταβαντζίδικη (δικά μας είναι τα παιδιά ... τα κάνουμε ότι γουστάρουμε) απόφαση γονείς και δάσκαλοι στους παραμεθόριους Ευζώνους να υπενθυμίσουν στους ... βρωμοαίματους σκοπιανούς ότι η... Ελλαδάρα είναι εδώ, έχει συνέχεια και είναι έτοιμη !!!
Το θέμα όμως πέρα από την αηδία η την απογοήτευση που προκαλεί, είναι η σιωπή ιχθύος απέναντι σε αυτά.
Μα όμως εδώ τα πράμματα είναι ξεκάθαρα.
Δεν είναι οι μαθητές που από μόνοι τους αποφάσισαν να ουρλιάξουνε για το ελληνικό αίμα τους, δεν ήταν οι φαντάροι που από μόνοι τους αποφάσισαν την συνθηματολογία του μίσους .
Πίσω απ όλα αυτά φαντάζομαι (αλλά άμα λάχει στοιχημάτιζα κιόλας) βρίσκεται η διεύθυνση του υπουργείου παιδείας, ο στρατιωτικός παρελασιάρχης, για να μη πω η ίδια η ηγεσία υπουργείου παιδείας και αμύνης.
Σιγά μην ήταν πρωτοβουλία των μαθητών να ουρλιάξουνε την αιματολογική τους διαφορετικότητα ... σιγά λέμε.
Νομίζω ότι με κάποιον τρόπο θα πρέπει να διερευνηθεί το θέμα ...
Δεν ξέρω τι άλλο να πω , αλλά όλα αυτά μου μοιάζουν σαν εκτροπή μεταξικού τύπου , σαν αυτά που έχουνε ζήσει οι παππούδες μας με παρελάσεις του φασιστικού Σώματος των Άλκιμων κλπ, κλπ.
εν κατακλείδι
Εχει και συνέχεια
>> Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2008
Το ανήξερο και αθωο ΠΑΣΟΚ
Επειδή τα λόγια ξεχνιούνται ενω τα ντοκουμέντα μένουν
δείτε τι ειχε πει ο Βαλλιανάτος στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ
ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΟΙ ΤΟΥΡΚΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΤΡΑΝΣΕΞΟΥΑΛ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΡΙΝ ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΕΡΙΠΟΥ
Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
ΓΝΩΡΙΖΑΝ ΑΠΟ ΤΟΤΕ
ΚΙ ΟΜΩΣ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΑΝ ΠΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΟΥΣ
ΤΟ ΑΛΗΘΙΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
ΒΓΗΚΕ Ο ΟΜΠΑΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟς ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΣΑΛΕΨΑΝ
ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΗΔΗ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟ ΣΤΟ ΚΑΝΑΛΙ ΕΧΤΡΑ3 Ο ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΒΑΛΛΙΑΝΝΑΤΟΣ
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
*ΑΜΟΙΒΟΜΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ
*ΕΧΩ ΘΕΣΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ
*ΕΙΜΑΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΙΛΟΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΣ ΤΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΟ 1985
*ΝΑΙ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!
*ΝΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ ΝΑ ΟΝΟΜΑΣΘΟΥΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ!!
ΝΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΡΙΟΥ ΤΟΥ ΕΛΣΙΝΚΙ!!κ.
αναδημοσιευση απο το blog σκεφτομαστε Ελληνικα
ΚΥΡΙΕ ΠΡΥΤΑΝΗ ΜΑΣ ΑΚΟΥΤΕ;;; 610.000 ΕΥΡΩ ΚΟΣΤΙΖΟΥΝ ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΣΤΟ ΠΑΝΤΕΙΟ!
>> Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2008
ΟΙ "ΑΝΑΡΧΙΚΟΙ" ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΗ ΦΟΙΤΗΤΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ 7 ΧΡΟΝΙΑ !!
ΤΗΝ ΝΟΙΚΙΑΖΟΥΝ ΣΕ .... ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ! !
ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΠΛΗΡΩΣΕ ΣΕ 8 ΜΗΝΕΣ 610.000 ΕΥΡΩ, ΓΙΑ ΝΑ ΣΤΕΓΑΣΕΙ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΠΑΝΤΕΙΟΥ ΣΕ... ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ.
απο το http://www.citypress-gr.blogspot.com/
Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων για το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο...
Το Ανοιχτό Πανεπιστήμιο προσφέρει για το ακαδημαϊκό έτος 2009-2010, έξι προπτυχιακά και 24 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών, με τον ακόλουθο αριθμό θέσεων ανά πρόγραμμα σπουδών:
Προπτυχιακά προγράμματα
1. Σπουδές στις Φυσικές Επιστήμες (500 θέσεις)
2. Πληροφορική (1000 θέσεις)
3. Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (1000 θέσεις)
4. Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό (800 θέσεις)
5. Σπουδές στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό (800 θέσεις)
6. Ισπανική Γλώσσα και Πολιτισμός (100 θέσεις)
Μεταπτυχιακά προγράμματα ειδίκευσης
1. Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) (220 θέσεις)
2. Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων (120 θέσεις)
3. Διοίκηση Μονάδων Υγείας (150 θέσεις)
4. Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας του Ε.Σ.Υ. (30 θέσεις)
5. Τραπεζική (220 θέσεις)
6. Διοίκηση Πολιτισμικών Μονάδων (200 θέσεις)
7. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Πόλεων και Κτιρίων (100 θέσεις)
8. Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός Έργων Υποδομής (90 θέσεις)
9. Διασφάλιση Ποιότητας (215 θέσεις)
10. Σεισμική Μηχανική και Αντισεισμικές Κατασκευές (90 θέσεις)
11. Διαχείριση Τεχνικών Έργων (140 θέσεις)
12. Μεταπτυχιακή Εξειδίκευση στα Πληροφοριακά Συστήματα (150 θέσεις)
13. Διαχείριση Αποβλήτων (90 θέσεις)
14. Προχωρημένες Σπουδές στη Φυσική (60 θέσεις)
15. Κατάλυση και Προστασία του Περιβάλλοντος (45 θέσεις)
16. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Φυσικών Επιστημών (120 θέσεις)
17. Μεταπτυχιακές Σπουδές στα Μαθηματικά (60 θέσεις)
18. Γραφικές Τέχνες – Πολυμέσα (60 θέσεις)
19. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας (100 θέσεις)
20. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γερμανικής Γλώσσας (70 θέσεις)
21. Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Γαλλικής Γλώσσας (90 θέσεις)
22. Σπουδές στην Εκπαίδευση (350 θέσεις)
23. Εκπαίδευση Ενηλίκων (140 θέσεις)
24. Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία (90 θέσεις).
Η προσφορά των σπουδών γίνεται με τη μεθοδολογία της εξ αποστάσεως διδασκαλίας και η έναρξη των σπουδών για τα προγράμματα θα γίνει το φθινόπωρο του 2009. Η επιλογή των φοιτητών θα γίνει μέσω κλήρωσης. Τα αποτελέσματα της κλήρωσης θα ανακοινωθούν στις 20 Δεκεμβρίου.
περισσότερες πληροφορίες στο www.eap.gr
πηγη:in.gr
Ουγγαρέζα δασκάλα έκανε στριπτίζ στους μαθητές της---
>> Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2008
ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΩΟΘΗΣΤΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΟΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙΤΕ
Η ΜΥΛΩΝΑΚΗ ΑΘΗΝΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΨΥΧΟΥΛΑ 2.5 ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΙΔΩΝ ΑΓ. ΣΟΦΙΑ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΑΙΜΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΟΥ ΝΟΣΗΛΕΥΕΤΑΙ .ΤΟ ΠΑΙΔΑΚΙ ΠΑΣΧΕΙ ΑΠΟ......ΛΕΥΧΑΙΜΙΑ ΚΑΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΗΣ ΜΕΤΑΓΓΙΣΕΙΣ
Read more...Προσοχή στους διαγωνισμούς για iPhone και iMac που διαφημίζονται σε πολλά sites και blogs
Έτσι περίμενα να τις πετύχω σε άλλα sites ή blogs, προκειμένου να κάνω κλικ, να μεταφερθώ στη σελίδα του διαγωνισμού για να δω τι παίζει, τους όρους χρήσης κλπ…
Και οι δύο διαγωνισμοί είναι πανομοιότυποι: Είτε κάνεις κλικ στον διαγωνισμό για το iPhone, είτε σε αυτόν για τον iMac, στις σελίδες που ανοίγουν, ζητείται από τον επισκέπτη να απαντήσει στη “χαζή” ερώτηση “Ποιος είναι ο ιδρυτής / CEO της Apple;” επιλέγοντας Steve Jobs ή Bill Gates.
Μετά την ερώτηση, εμφανίζεται ένα πεδίο για να συμπληρώσει ο επισκέπτης τον αριθμό του κινητού του, στάδιο στο οποίο δε προχώρησα και ελπίζω να μη προχωρήσετε κι εσείς.
Διαβάστε προσεκτικά τους Όρους Χρήσης που υπάρχουν στις σελίδες των διαγωνισμών, ευτυχώς όχι με μικρά αλλά με ευανάγνωστα γράμματα, φοβάμαι όμως ότι πολλοί δε θα τους προσέξουν. Δώστε προσοχή λοιπόν, για να μη βρεθείτε χρεωμένοι στον επόμενο λογαριασμό του κινητού σας με πολλά ευρώ:
Το συνολικό κόστος την συνδρομητικής υπηρεσίας είναι 6€ / εβδομάδα (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ 19%). Όλα τα παιχνίδια υπόκεινται στους γενικούς και ειδικούς όρους χρήσης.
Μόλις συμπληρώστε το κινητό σας στην ιστοσελίδα μας λαμβάνετε ένα δωρεάν μήνυμα στο κινητό σας με έναν τετραψήφιο κωδικό (PIN). Μόλις εισάγετε τον κωδικό PIN στην ιστοσελίδα επιβεβαιώνετε ότι δέχεστε να εγγραφείτε στην υπηρεσία μας, καθώς και ότι αποδέχεστε τους όρους χρήσης αυτής.
Για οποιαδήποτε ερώτηση απαντήσετε σωστά κερδίζετε 1 πόντο. Μαζέψτε τους περισσότερους πόντους σε ένα μήνα και κερδίστε ένα φανταστικό δώρο.
Το ποσό των 6€ / εβδομάδα (2€ ανά μήνυμα) θα χρεώνεται στον λογαριασμό σας κάθε πρώτη ημέρα της εβδομάδας (Δευτέρα). Θα λαμβάνετε μέσα στην εβδομάδα 5 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής.
Την τελευταία ημέρα κάθε μήνα ο διαγωνιζόμενος με το υψηλότερο σκορ στην υπηρεσία Game ON θα κερδίζει το δώρο το οποίο είχε δηλώσει ότι θα προτιμούσε.
Οι νικητές των δώρων θα ενημερώνονται και θα λαμβάνουν τα δώρα τους εντός 60 ημερών.
Αυτοί είναι οι όροι χρήσης που καλό είναι να προσέξετε προτού συμμετάσχετε, γιατί όλοι θα θέλαμε δώρο ένα iPhone ή έναν iMac, αλλά αν είναι να το πληρώσουμε μέσω του κινητού μας το δώρο τι να το κάνεις;